Edderkop kabale, også kendt som Spider Solitaire, er en af de mest populære kabaler i verden. Den er kendt for at være både udfordrende og underholdende, og den kan spilles af alle, uanset alder og erfaring med kortspil. Edderkop kabale er en af de kabaler, der kræver mest strategi og tålmodighed, og den er derfor populær blandt både børn og voksne.

Hvad er edderkop kabale?

Edderkop kabale er en kabale, der spilles med to kortspil, og som har til formål at fjerne alle kort fra spillepladen. Spillepladen består af ti bunker med kort, hvoraf de fire øverste bunkere har seks kort, og de seks nederste bunkere har fem kort. Det er kun det øverste kort i hver bunke, der er vendt med billedsiden opad.

Det er kun kort, der er en værdi lavere end det kort, der ligger øverst i en bunke, der kan flyttes til den pågældende bunke. Hvis man f.eks. har en bunke med et es øverst, kan man kun flytte et kort med værdien knægt eller lavere til den pågældende bunke. Hvis man har to kort med samme værdi og kulør, kan man fjerne begge kort fra spillepladen.

Hvordan spiller man edderkop kabale?

For at spille edderkop kabale skal man først blande to kortspil sammen og lægge ti bunker med kort på bordet. Det øverste kort i hver bunke vendes med billedsiden opad, og de resterende kort lægges med billedsiden nedad ved siden af bunkerne.

Herefter kan man begynde at spille. Man kan flytte kort fra en bunke til en anden bunke, hvis det øverste kort i den pågældende bunke har en værdi, der er en mindre end værdien af det kort, man vil flytte. Hvis man ikke kan flytte nogle kort, kan man tage et kort fra bunken med billedsiden nedad og lægge det på en af de ti bunker.

Man kan flytte flere kort på én gang, hvis de har samme kulør og er i rækkefølge. Hvis man f.eks. har en bunke med ruder fra 10 til 6, kan man flytte dem alle sammen på én gang til en bunke med knægt eller lavere i ruder.

Målet med spillet er at fjerne alle kort fra spillepladen ved at flytte dem til de fire bunker øverst til højre på spillepladen. Hver bunke skal have alle kort i samme kulør i rækkefølge fra es til konge.

Tips og tricks til edderkop kabale

Edderkop kabale kan være en udfordrende kabale at spille, men med nogle simple tips og tricks kan man øge sine chancer for at vinde spillet:

  • Start med at flytte kort fra de bunkere, der har flest kort til de bunkere, der har færrest kort. På den måde undgår man at blokere de bunkere, der har færrest kort.
  • Prøv at fjerne de kort, der blokerer de andre kort på spillepladen, først. Hvis man f.eks. har en bunke med en konge øverst, der blokerer en bunke med en dame, kan man med fordel flytte kongen til en anden bunke først.
  • Husk at man kan flytte flere kort på én gang, hvis de har samme kulør og er i rækkefølge. Det kan være en god idé at gemme disse kombinationer til senere i spillet, når man har flere tomme bunkere.

Edderkop kabale online

Hvis man ikke har et kortspil eller ikke har lyst til at lægge kabalen selv, kan man spille edderkop kabale online. Der findes mange forskellige hjemmesider, hvor man kan spille edderkop kabale gratis, f.eks. https://edderkop-kabale.nu. På disse hjemmesider kan man spille edderkop kabale direkte i browseren, og man behøver derfor ikke downloade noget software eller oprette en konto.

Der findes også edderkop kabale apps til både iOS og Android, hvor man kan spille edderkop kabale på sin mobil eller tablet. Disse apps kan downloades gratis fra App Store eller Google Play.

Andre populære kabaler

Edderkop kabale er en af de mest populære kabaler i verden, men der findes også mange andre populære kabaler, som man kan spille, hvis man er glad for kortspil. Her er nogle eksempler:

  • Klondike kabale
  • Pyramide kabale
  • Canfield kabale
  • Freecell kabale
  • Golf kabale

Alle disse kabaler kræver forskellige strategier og tålmodighed, og de kan være lige så underholdende som edderkop kabale.

Afslutning

Edderkop kabale er en klassisk og udfordrende kabale, der har underholdt kortspillere i mange år. Kabalen kræver både strategi og tålmodighed, og den kan spilles af alle, uanset alder og erfaring med kortspil. Hvis man er glad for edderkop kabale, kan man også prøve andre populære kabaler som f.eks. Klondike kabale eller Pyramide kabale.

Uanset om man spiller edderkop kabale på en hjemmeside eller med et rigtigt kortspil, er det en sjov og udfordrende kabale, der kan underholde i mange timer.