Sund og smuk hårpragt er ikke kun vigtig for os mennesker, det har også en betydning for din hund. Pelspleje er vigtig for alle hunde, uanset om de er langhårede eller korthårede. En sund pels forebygger snavs og hudproblemer, og samtidig er det jo bare lækkert at have en ren og velduftende hund med en glansfuld pelspragt der hjemme.

Hvorfor hundeshampoo?

Det går altså ikke at give hunden en tur unde bruseren med Elvital shampooen. Hvis der skal passes ordentlig på hundens pels, så skal du kun bruge speciallavet hundeshampoo og sæbe. Hundeshampooen er lavet specifikt til at opretholde pelsens naturlig sunde struktur uden at udtørre eller gøre huden fedtet. Hundens hud er meget anderledes fra vores hud, og pelsen er naturligvis vidt forskellig fra menneske-hår.

Forskellige typer hundeshampoo

Der findes mange typer af hundeshampoo til forskellige hunderacer, pelse og særlige behov. Der er for eksempel shampoo til hunde med særlig sart hud eller shampoo mod kløe og eksem. Der findes også særlig hvalpeshampoo, som er designet til at passe på den følsomme hud hos den nye hvalp. Rengøring og pasning af hundens pels er utrolig vigtig, da skidt og bakterier har det med at sætte sig i huden. Det kan resultere i problemer som infektioner, eksem, hotspots og bylder. Derfor er det utrolig vigtig at give hunden en tur med bruseren en gang imellem.

Strigler og børster

En god omgang strigling er den perfekte behandling for din pelsede ven. En omgang med børsen er både effektiv til at slippe af med løse hår og samtidig løsner det eventuelle knuder i hundens pels. Mange hunde elsker også at blive striglet, så det kan blive en hyggelig wellness stund for jer begge. Når hunden børstes så slipper du også af med eventuelt skidt og snavs der sidder dybere nede i pelsen. Hvis skidt, snavs eller dyr sætter sig, så kan det udvikle sig til irriterende hudproblemer, så en jævnlig børstning er virkelig vigtig.

Giv pelsen lidt ekstra luksus

Hvis du virkelig vil give pelsen en omgang kærlighed, så kan du investere i hundebalsam, shinesprays og fugtgivende olier, der virkelig fremhæver hundens naturlig smukke pelspragt. Skal hunden være en rigtig showstopper? Så forkæl pelsen med lidt ekstra luksus efter badet, og sørg for at hunden altid ren og frisk ud. Se her og find alt hvad du behøver af lækre produkter til din hund, uanset om det kommer til hygiejne, pleje, kosttilskud og meget mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *